+421 32 658 53 94

Laugaricio Lifestyle Blog

Pripravte si s deťmi zdravé maškrty

Zdravie máme len jedno a správne návyky v stravovaní ovplyvnia detičky až do dospelosti. Prípravy dobrôt sú naviac obľúbenou spoločnou aktivitou napríklad počas upršaných dní.

Inšpirujte sa našimi receptami, ktoré si jednoducho spravíte doma a zloženie týchto "sladkostí" je v porovnaní s tými kupovanými neporovnateľne lepšie a plné vitamínov.

TIP: Ovocie vrátane avokáda v BIO kvalite kúpite v predajni Lidl, cukor z kokosových kvetov, trstinový cukor, BIO kokosový olej, BIO špaldovú múku a rastlinné mlieka nájdete v drogérii dm.

DOMÁCE ŽELÉ CUKRÍKY

Potrebujeme:
1 hrnček čerstvej ovocnej šťavy (odšťavte napr. pomaranč, citrón, grep, melón a i)
2 hrnčeky čerstvého drobného ovocia (jahody, čučoriedky, maliny)
5 lyžíc čistej práškovej želatíny (prípadne Agar)
1-2 lyžice medu

Nadrobno nakrájajte ovocie a pridajte ho do ovocnej šťavy. Chvíľu povarte, odstavte, pridajte med a rozmixujte do hladka. Nechajte 5 minút vychladnúť, pridajte želatínu a opäť rozmixujte. Zmes vylejte na plech a nechajte stuhnúť na hodinu do chladničky. Zo studenej a pevnej zmesy vykrajujte medvedíky, štvorčeky alebo iné tvary podľa vykrajovačiek aké máte. Ak máte formu na malé čokoládky, môžete horúcu zmez naliať do nej a po stuhnutí cukríky opatrne povyberať. Skladujte v chladničke, vydržia do zjedenia, prípadne aspoň týždeň.

ZDRAVŠIE BRUMÍKY 

Potrebujeme:
1 väčší banán
2 vajcia
2 dcl mlieka (môže byť rastlinné)
1 dcl kokosového oleja
2 lyžice medu
4 dcl hladkej špaldovej múky
1 balenie kypriaceho prášku 


Banán, vajcia,olej, med a mlieko rozmixujte v mixéri, pridajte sypké prísady a navrstvite do vymastených formičiek. Môžete pridať kakao na tmavé cesto, prípadne ovocie a pečte pri 180 stupňov dozlatista. 

PUDING "ZJEDZ KOĽKO VLÁDZEŠ"
Potrebujeme:
1 zrelé avokádo
1 banán
1 lyžicu medu

1 lyžicu karobu alebo kakaa
1 lyžičku roztopeného kokosového oleja (nemusí byť)

Očistené ovocie rozmixujte spolu s medom, kakaom a roztopeným kokosovým olejom dohladka. Môžete ozdobiť sušenými hrozienkami alebo drobným ovocím. Dobre chutí hneď, ale aj vychladnutý z chladničky. Vďaka avokádu je dezert poriadne zravý, môžete ho zjesť koľko len vládzete.

NANUKY PLNÉ VITAMÍNOV

Môžete si spraviť len jednu príchuť, alebo takéto viacfarebné, ak máte suroviny a trocha viac času. Pre najlepšie oddelené vrstvy je dobré mraziť jednotlivé vrstvy postupne - najskôr nalejete jednu, po zamrznutí prilejete druhú a po zamrznutí tej pridáte poslednú spolu s paličkou.

KIWI časť
2 ks kiwi
1 pomaranč

Kiwi rozmixujte v mixéri (tyčovým mixérom) spolu s čerstvo odšťavenou pomarančovou šťavou.

POMARANČOVÁ časť
2 ks pomaranč
1 ks citrón
med podľa chutí

Čerstvo odšťavenú šťavu rozmixujte s medom.

JAHODOVÁ časť
3 hrste očistených jahôd
2 - 3 lyžice hnedého cukru

Jahody rozmixujte s cukrom.


VÝŽIVNÁ JAHODOVÁ ZMRZLINA

Potrebujeme:
250 g očistených jahôd
250 g tučného tvarohu
100 ml šľahačkovej smotany
50 g trstinového cukru

Všetky suroviny rozmixujte dohladka. Nalejte do nádoby vhodnej na mrazenie, každú pol hodinu/hodinu počas mrazenia premiešajte. Docielite tak lepšiu štruktúru zmrzliny. Do cca 5 hodín je zmrzlina na svete.

Dobrú chuť! 

17.6.2021

© ARSYLINE 2017
Upozornenie
Zavrieť